Orgoni Crystal

 

Exclusiv "SECRETELE LUI LOVENDAL"!

Legiunea Străină Franceză: o unitate de mercenari de aproape 200 de ani

Sambata 05 Sep 2009 / 124,115 vizualizari / 614 Comentarii


 

Legiune straina1Legiunea Străină Franceză (sau simplu, Legiunea Străină), o unitate unică a armatei franceze, îşi are originile în tradiţiile trupelor străine care au servit Franţa în timpul Evului Mediu. Toţi cred că au auzit de gărzile scoţiene ale regelui francez Charles al VII-lea, de gărzile elveţiene ale regilor Bourboni, sau de trupele poloneze ale lui Napoleon.

Necesitatea creării Legiunii Străine a venit din faptul că, după revoluţia franceză din iulie 1830 străinilor le-a fost interzis în a se înscrie în aramata franceză, aşa că Legiunea Străină a fost creată pentru a permite acest lucru. Evenimentul a avut loc la 10 martie 1831, atunci când regele francez Louis Philippe a semnat ordinul de creare a Legiunii Străine

65 de legionari au luptat cu 2.000 de mexicani

Legiunea Străină a fost instrumentul ideal în a proteja şi a extinde imperiul colonial francez din secolul al XIX-lea, dar a putut fi folosită şi în alte războaie în care Franţa a participat. Astfel, legiunea a participat în diverse lupte în Algeria, Crimeea (1855), Italia (1859) sau Mexic (1863). În Mexic, şi-a câştigat un titlu de glorie, în bătălia de la Camerone Hacienda, doar 65 de legionari ţinând piept la 2.000 de mexicani! Apoi, au urmat campaniile din Tonkin, Sudan, Dahomey, Madagascar şi Maroc. Dar Legiunea Străină a luptat şi pe teritoriul Franţei, în războaiele franco-prusac (1870), în primul şi în cel de-al doilea război mondial.

Timp de 131 de ani, Legiunea Franceză şi-a avut sediul central în Algeria, dar după cucerirea independenţei de către această ţară, în 1962, legiunea se instalează în alte locaţii: în sudul Franţei, în insula Corsica, în Djibouti, Madagascar, Tahiti şi Guineea franceză. Ultimul mare război la care Legiunea Franceză a fost implicată a fost războiul din Golf (1990-1991), unde s-a comportat cu brio.

Legiune straina2Cine sunt membrii Legiunii franceze?

Deşi majoritatea ofiţerilor Legiunii Străine provin din rândul armatei franceze (şi astfel sunt francezi), 10% din ei o formează foştii legionari care au reuşit astfel să avanseze în grad. În ceea ce priveşte membrii propriu-zişi ai legiunii, naţionalitatea lor diferă în funcţie de perioada istorică. O anumită creştere a membrilor dintr-o anumită ţară semnifică faptul că în respectiva ţară a intervenit o criză politică, mulţi tineri găsindu-şi refugiul în Legiunea Străină. Astfel, după primul război mondial, mulţi ruşi s-au înrolat în legiune (datorită venirii bolşevicilor la putere). După cel de-al doilea război mondial, mulţi cehi, polonezi şi evrei din Europa de est s-au alăturat legiunii (datorită venirii la putere a regimului comunist). După 1990, se constată o creştere a recruţilor provenite din fostele republice ale URSS (datorită crizei din aceste ţări). În ultimii ani, se constată o creştere a membrilor din ţările balcanice şi din Africa.

Totuşi, în afara recruţilor ajunşi aici din motive economice sau politice, se constată de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, un nucleu dur al recruţilor proveniţi din două ţări: Germania şi Marea Britanie. Se crede că germanii formează circa 35% din membrii legiunii din ultimii 60 de ani. Şi englezii stau destul de bine în cadrul Legiunii Străine, în special din anii ’80, când militarii restructuraţi din armata britanică au luat calea legiunii. În marea majoritate a lor, foştii militari britanici erau paraşutişti, aşa că unitatea formată de ei în cadrul Legiunii Străine a mai fost denumită şi “2eme PARA” (Unitatea a 2-a paraşutişti), făcând referinţă la “Batalionul 2 de Paraşutişti” ai armatei britanice.

Legiune straina4Pot ajunge şi criminali în Legiunea Străină?

În trecut, legiunea avea o reputaţie proastă, în sensul că atrăgea criminali şi alte elemente antisociale, dar în ultimii ani, trecutul fiecărui recrut potenţial este verificat cu atenţie. În general vorbind, infractorii şi cei condamnaţi la închisoare în trecut, le este interzis să se înroleze în legiune.

Interesant e faptul că legionarii pot să se înscrie la început şi sub forma unui pseudonim. Cetăţenii francezi se pot înrola în legiune, declarându-şi o cetăţenie fictivă (de regulă, una francofonă). După un an de serviciu în cadrul legiunii, legionarii îşi pot reglementa situaţia, arătându-şi identitatea lor adevărată. După trei ani în Legiunea Străină, cetăţenii străini pot primi cetăţenia franceză, dar trebuie să aibă o identitate reală.

Gradele din Legiunea Străină

În Legiunea Străină sunt 3 categorii de grade: legionari propriu-zişi, subofiţeri şi ofiţeri.

Legionarii propriu-zişi pot fi încadraţi în una din următoarele categorii: voluntar (15 săptămâni de antrenament), soldat clasa a 2-a (ce parcurge un ciclu complet de antrenament), soldat clasa 1 (până în 2 ani de serviciu în legiune), caporal (peste 2 ani de serviciu) şi caporal-şef (peste 6 ani de serviciu).

Subofiţerii se împart în: sergent (după 3 ani de activitate), sergent-şef (7-14 de activitate, şi 3 ani de zile ca sergent), adjutant (cel puţin 3 ani ca sergen-şef), adjutant-şef (cel puţin 14 ani de activitate, din care 4 ani ca adjutant) şi sergent-major.

Ofiţerii, sunt în marea lor majoritate din armata franceză, şi se impart în: cadet, sublocotenent, locotenent, căpitan, comandant-maior, locotenent-colonel, colonel şi brigadier general.

“Codul Onoarei”

Fiecare legionar trebuie să cunoască “Codul Onoarei al legionarilor”, care cuprinde următoarele puncte:

- Servirea Franţei cu onoare şi fidelitate;

- Fiecare legionar este “frate în arme” cu celălalţi legionari, indiferent de religie, rasă sau naţionalitate. El trebuie să demonstreze solidaritatea şi să acţioneze ca membru al aceleiaşi familii unite;

- Respectarea tradiţiilor, devoţiunea faţă de comandanţi, disciplina şi tovărăşia;

- Fiecare legionar trebuie să fie mândru de statutul său, să afişeze acest lucru în uniforma sa, care trebuie să arate impecabilă, iar comportamentul său trebuie să fie demn dar modest;

- Legionarul trebuie să simtă că este un soldat de elită, care se antrenează în mod riguros, are grijă de arma sa şi este preocupat în mod constant în a-şi menţine forma fizică;

- Legionarul trebuie să ducă la îndeplinire orice misiune, pe care trebuie o consideră sacră, respectând legile, regulile de război intrenaţionale, şi, riscându-şi viaţa, dacă este necesar;

- Legionarul trebuie să acţioneze în război fără pasiune şi ură, să-şi respecte inamicul, să nu-şi abandoneze tovarăşii răniţi sau morţi şi să nu-şi predea armele.

Legiune straina3Cum decurge un process de recrutare şi selecţie a legionarilor

Cine vrea să se înroleze în Legiunea Străină, trebuie să se prezinte la centrul de recrutare din Aubagne – Paris, unde va parcurge următoarele etape:

a) Preselecţie (1-3 zile), unde va avea un control medical iniţial şi se finalizează completarea hârtiilor de înscriere

b) Selecţie (1-10 zile), în care recrutul va da teste psihologice, de personalitate şi de logică, va avea parte de un examen medical amănunţit, va da câteva teste fizice, şi va avea interviuri de motivaţie. În această etapă, se aprobă sau se respinge selecţia.

c) Selecţia finală (7 zile) – se semnează un contract pe 5 ani şi se pleacă într-una din bazele legiunii pentru antrenamente.

Un antrenament de bază în Legiunea Străină

Un antrenament de bază are 15 săptămâni, şi include următoarele etape:

- antrenament iniţial (4 săptămâni) – iniţiere în viaţa de armată, activităţi de teren, învăţarea tradiţiilor legiunii;

- marşul “Kepi Blanc” şi ceremonia de absolvire (1 săptămână);

- antrenament de teren (tehnici şi practici) (3 săptămâni);

- antrenament montan (1 săptămână) – în Munţii Pirinei din Franţa;

- antrenament de teren (tehnici şi practici) (2 săptămâni);

- examinări şi obţinerea certificatului tehnic elementar (1 săptămână);

- antrenament de marş (1 săptămână);

- şcoală de vehicule uşoare şi camioane (1 săptămână)

- întoarcerea la Aubigne şi desemnarea fiecărui recrut a unui regiment (1 săptămână)

Secretele lui Lovendal

614 Comentarii

 1. Gym

  Liviu eu vreau sa plec luna asta pe 29 putem sa mergem impreuna?

 2. Gym

  Am 27 ani sunt militar de 4 ani, vreau sa plec in franta sa dau probele in concediu la sfarsitul lunii.

 3. Am 40 de ani . Mai pot pleca in legiune la varsta asta?in cazul in care se poate as dorii sa urgent sa plec cu unul dintre voi care pleaca ! Va multumesc mult! Astept raspuns!!!!!

 4. da si eu m-am tot gandit sa plec dar cred ca o fac pana la urma…..

 5. La ce nivel trebuie sa cunosti limba franceza, ori nui neparat cum poti sa fii legionar prin care metode se selecteaza de fi un legionar, care este e-mail. lor de a trasmit informatia de spre mine, ca sa fi selectat si sa ma prezint in Aubagne, comunicare sa face doar prin e-mail sau convorbire telefonica sau alte sure.. astept raspuns cit mai curind din partea voastra ..e-mail meu este sus trecem la actiune ..

 6. pentru ricardo!
  nush dar e cam dificil cu asha varsta! ei ai iau pe cei ce se ancadreaza 17-40 ani nu mai mult! ancearca direct la Aubagne! shi tine minte daca o sa scoti rezultate bune o sa ati dea o shansa!ok
  pentru nicu! bv toata sustinerea mea! dar minusul care l-ai pus an coment sa nu al repeti la ghestapo la aubagne poate sau nu! tre sa te motivezi bine ori da ori nu ei nu iau pe ceia care au andoieli!ok bafta!
  pentru sergiu
  nu e necesar daca nu o shtii ei te anvata!nu tre sa le trimiti nimic shi sa-i suni la fel! cand esti pregatit fizic shi mintal! ia-ti bilet shi te prezinta direct la aubagne pentru teste acolo vei vedea tu shi ei ati vor vedea cu ochii lor caracteristica cum zici tu! ok bafta

 7. Prietenul meu a reusit… daca se poate numi reusit ceva in legiune, cel putin din punctul meu de vedere, multa sanatate army.

 8. Doamne cand va vad atat de hotarati imi sta inima, army si-a facut treaba si altii ca el, nu stiu daca intelegeti, am vazut multi militari ca vor sa se alature, eu nu zic nu, dar puteti muri pt ceva care nu exista, o sa imi ziceti ca sunteti militari si ca altfel nu puteti aduce bani,cum am zis si mai devreme si imi voi mentine ideea legiunea nu are ce oferi celui care stie ce vrea, in lume sunt o mie de posibilitati, eu stiu ca in filme v-au aratat ca puteti schimba ceva si in istoria ecranizata dar e o mar minciuna, a fii soldat deja nu mai tine de ce crezi si ce e bine si daca va veti impotrivi nu vreau sa va zic ce urmeaza dar daca totusi vrei sa treceti prin asta pt ca stiu ca sunt cei impotriva care vor citi, eu voi trai sa va vad ca faceti asta si voi aduce aminte mereu cine sunteti si de unde veniti daca aveti impresia ca sunteti tari acolo in legiune sa va amintiti de la mine ca sunteti doar un instrument doar atat, si maine orice ar faceti acolo sunteti egal cu un nimic, nimeni nu va auzi de voi decat legiunea, sunt foarte suparata, atatia legionari romani si-au dat viata si voi toti va puneti viata in pericol si nimeni nu e acolo sa vada, ei de acum incolo eu voi fi acolo, in sf revenind la subiect daca voi credeti indiferent de pregatire, ca legiunea e o gluma sau e ceva in romania care se poate compara gresiti, nu tine de fizic totul tine de psihic, imi doresc sa fiti cat mai putini pe legiune si cat mai multi pe ceea ce stiti sa faceti in franta, eu o sa va sprijin o sa fiu usor de gasit, dar inca o data va zic legiunea nu trebuie sa fie inceputul

 9. mmfcgf

  cum as putea lua legatura cu cineva care a fost in legiune ? cineva care a indeplinit niste misiuni , nu doar a fost pina la poarta legiunii . multumesc

 10. buna baieti, vreau sa merg in LE sa imi incerc norocul, deja planuiesc ca pe undeva 20 ianuarie sa fiu deja acolo, dar am o mica problema pe care as vrea sa o discut cu cineva care deja a fost acolo.Am avut cind eram mic hepatita, a fost foarte slaba, ca si cum nici nu ar fi fost nimic. Spuneti-mi va rog, as avea sanse sa fiu acceptat in cazul in care as trece celelate teste?? Multumesc mult!

 11. pentru”vick”
  da nu te teme cred ca merita sa mergi fiindca anainte de a trece controlul nmedical ati da niste chestionare care andelinesti acolo te antreaba anceand de la parinti de de au suferit si de ce sufera si se termina cu tine
  nu esti unicul la aubagne am vazu si cu mai mari probleme! fumau marihuana s.a
  dar amintesc daca aveti cicatrici faceti radiografie si luatile cu voi
  anca ceva
  nu tre sa fiti cine stie ce antrenati cei cafre erau antrenati nici nu se uitau la ei
  plecau acasa sin start toti care au trecut era jale sa te uiti la eu si antrenativa la tractiuni ca eu cand am fost un chinez nu utea face nici una si ei au pus “lege”ca anainte de a intra e oarta te une sa te tragi la bara
  sa vada ca oti daca nu nu are rost sa te mai ia an cazarma te antoarce anaoi si evitati erioadele dintre vara -toamna sau primava-vara cel mai bine e sa mergi de sarbatori fiindca sunt multi e un loc si ei au de unde alege si e bataie de joc!eu cand am fost erau 17 pe un loc
  piloti de avioane de elicoptere lunetisti cu contrecte sfarsite an afganistan si cariera militara nu ERAU LUATI ci erau luati niste usti care idee nu aveau unde au venit
  iar entru ei asta si le trebuia si rahitici am vazut pentru ca sai poata controlauite care este treaba uitati de tot ce vi sa spusde tot ce stiti fiindca acolo nu e nimic real din ceea ce stiti………. mergeti singurisi o sa vedeti………

 12. PENTU BANI VA INROLATI puteti muri ori cind in legiune sau vi sa luat de viata e multi de regreta ce a facut de sau inrolat ….

 13. George

  Salut am tatuaje pa mainii pot sa ma inrolez in legiune???

Lasati un comentariu

banner