Cel mai mare eveniment cosmic modern, explozia cometei Shoemaker-Levy 9 pe planeta Jupiter, n-a fost altceva decât un test cu bombe anti-materie al Armatei americane!

19 ani au trecut de când cometa Shoemaker-Levy 9 s-a izbit de planeta Jupiter, în iulie 1994, producând cea mai mare catastrofă cosmică la care a asistat omenirea modernă. Ţin minte că eram copil atunci când întreaga opinie publică a fost speriată de faptul că atunci ar putea veni sfârşitul lumii. Impactul a fost atât de nimicitor încât au putut fi observate “mingi de foc” gigantice, care s-au înălţat până la altitudinea de 3.300 de kilometri deasupra planetei Jupiter. Cometa Shoemaker-Levy 9 a fost descoperită în martie 1993, când doi astronomi amatori au observat 24 de fragmente luminoase aliniate în mod straniu şi care se îndreptau spre Jupiter. Mulţi oameni de ştiinţă au considerat însă un asemenea eveniment astronomic grandios drept un…miracol. Însă miracolele au de obicei şi explicaţii, iar una din aceste explicaţii ar fi aceea că acest eveniment nu a fost decât…un test la scară largă a unor “bombe cosmice” ale Armatei Americane, lansate în spaţiu de NASA şi camuflate sub forma unei “coliziuni cometare”. E prea fantastică ideea? Dar nu şi imposibilă…

Dar, înainte de a trece la conspiraţia propriu-zisă, să facem o mică istorie. În 1945, precum toţi ştiţi, armata americană hotărăşte să folosească împotriva Japoniei două arme de distrugere în masă: bombele de fisiune nucleară. În anii 1950, atât SUA, dar cât şi alte ţări mari ale lumii (ca URSS sau Marea Britanie), dezvoltă o bombă şi mai puternică: bomba H, cunoscută ca şi bomba termonucleară. În anii 1960, în deplin secret, armata americană trece la următorul pas: prin programul Defense Support Program 32 (DSP 32) se pune la punct crearea unei bombe care să folosească o formă de energie bazată pe antimaterie, de câteva ori mai puternică decât fisiunea nucleară. Asemenea bombe însă nu puteau fi experimentate pe Pământ, aşa că şefii armatei americane au pus la cale un plan diabolic: să experimenteze bombele antimaterie în spaţiu, pe cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, Jupiter. Nu au ales planete mai apropiate (Venus sau Marte), întrucât acestea sunt prea mici şi riscau să fie distruse. Asta contrar legilor internaţionale ale ONU care interzic orice experiment militar în spaţiul cosmic. Dar cui îi mai pasă de legi?

Pe 16 august 1984, o rachetă Delta, implicată în programul AMPTE (Active Magnetospheric Particle Tracer Explorer) a fost lansată de la Cape Canaveral (SUA). Misiunea ei consta în lansarea de 3 mici sateliţi care, în decursul unui an, au eliberat mai mulţi “nori” de bariu şi litiu, la diferite locaţii în spaţiul intra şi extra-magnetosferic şi apoi au observat interacţiunile vântului solar cu magnetosfera noastră. Scopul declarat al acestei cercetări a fost acela de a înţelege mediul planetei noastre; scopul nedeclarat a fost acela de a experimenta în condiţii reale crearea unui fenomen cometar, pentru observarea evoluţiei sale. Sub acţiunea razelor solare, bariul şi litiul sunt rapid ionizate şi au caracteristica de a deveni o cometă artificială. Programul AMPTE nu a fost decât unul din etapele de pregătire pentru “proiectul Jupiter”, unul din paşii spre crearea unui sistem de camuflaj, printr-un nor de particule al unui aliaj de bariu-litiu.

Carolyn Shoemaker, cea care a descoperit cometa Shoemaker-Levy 9, spunea următoarele: “Am văzut un obiect foarte ciudat. Am crezut că este o cometă, dar e cea mai stranie cometă pe care am văzut-o vreodată.” E posibil ca Shoemaker să fi descoperit de fapt norii luminoşi de bariu-litiu, care sunt generaţi de bombele-module. Mărimea norilor au fost adaptate forţei implicate fiecărei bombe corespunzătoare. În anumite cazuri, modulele au fost grupate câte două, şi au fost capabile să se separe una de cealaltă (“fragmentele” P şi Q) sau să stea împreună (“fragmentele” G şi K), ultimele fiind cele care au provocat exploziile de pe Jupiter.

Iată o ipoteză intersantă care ne arată încă o dată că în multe din evenimentele acestei lumi suntem minţiţi de la un capăt la altul…

Leave a Reply

banner