Secretele lui Lovendal – Secrete, conspiratii, OZN, extraterestri, Illuminati, Anunnaki, Nibiru, paranormal, religie

PRIMA PAGINA FORUM GENEALOGIA LUI LOVENDAL RECORDURILE LUI LOVENDAL RECLAMA

Orgoni Almeea

Orgoni

Orgoni Almeea

Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 
Orgoni Almeea

 

Articole recente

Comentarii recente

Arhiva lunara

Trafic


 
eXTReMe Tracker

 

Administrare site

    EXCLUSIV SECRETELE LUI LOVENDAL! Miercuri, 20 Oct 2010

    Calendarul mayaş a fost interpretat greşit, iar în 2012 nu va fi sfârşitul lumii…poate în 2062 sau 2112!

Secretele lui Lovendal
 

2012 sfarsitul lumiiAvem o ştire bună (sau una rea?) pentru cei care cred în apocalipsa mayaşă din 2012. Vestea bună e aceea că acel calendar mayaş celebru în toată lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012 (şi astfel, nici lumea nu se va termina în 2012). Vestea rea e ceea că, dacă acest calendar nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2102, atunci nimeni nu ştie când se va întâmpla acest lucru (sau poate că s-a întâmplat deja!), anunţă site-ul Yahoo News.

Într-o carte apărută recent în 2010 şi intitulată “Calendarele şi anii: astronomia şi timpul în lumea antică şi medievală”, într-un capitol separat despre calendarul mayaş (scris de Gerardo Aldana, profesor la Universitatea din California) se pune în discuţie faptul că procesul de conversie a datelor din calendarul mayaş în calendarul modern poate să fi greşit cu 50 sau chiar cu 100 de ani. Acest lucru ar pune sub semnul întrebării “apocalipsa 2012″ şi istoricitatea evenimentelor mayaşe.

Toată problema constă în faptul că acest calendar mayaş a fost convertit în calendarul gregorian, folosindu-se un calcul denumit “constanta GMT”, denumită aşa după iniţialele primilor trei cercetători în civilizaţia maya (Goodman, Martinez şi Thompson). O mare parte din opera lor a avut ca suport datele recuperate din documentele coloniale ce au fost scrise în limbajul mayaş şi în limba latină. Mai târziu, constanta GMT a fost sprijinită de antropologul şi lingvistul american Floyd Lounsbury, care a folosit datele din Tabelul “Dresden Codex Venus”, un calendar şi almanah mayaş care a schiţat datele mişcării planetei Venus.

Mulţi s-a folosit de munca lui Lounsbury pentru a dovedi că această constantă GMT este corectă. Dar munca sa e departe de a fi irefutabilă. Profesorul Aldana crede că interpretarea curentă a calendarului poate fi greşită. Aşadar, se pare că adepţii teoriei sfârşitului lumii în 2012 trebuie să-şi caute un alt calendar străvechi care să împlinească profeţiile apocaliptice.

Orgoni Almeea

 
Secretele lui Lovendal

    ATENTIE! Toate articolele cu sigla "EXCLUSIV" sunt create/traduse de acest site si nu pot fi copiate pe alte site-uri decat cu acordul administratorului acestui site (E-mail: lovendal@lovendal.ro). In caz contrar, se va face plangere la host-ul acelor site-uri, precum si la gestionarul de domenii (.ro, .com, .net, .org etc.) pentru suspendarea acelor siteuri ca urmare a incalcarii drepturilor de autor.
IMPORTANT! Daca doriti sa aflati totul despre Copyright, EXCLUSIV si PREMIERA PE INTERNET, cititi aceasta PAGINA. Alte comentarii cu privire la acest subiect nu sunt permise.


 

 
ATENTIE! Va puteti loga/inregistra AICI.

banner