Biserica Ortodoxă Română construieşte biserici având ca simbol „crucea lui Baphomet”! Această „cruce” este un semn satanic, ce aparţine de francmasonerie!

22.223 vizualizari

crucea lui Baphomet biserica 2Într-un articol destul de recent (Papa Francisc se afişează în public cu “crucea bestiei”! Ce vrea papa să ne transmită în mod subtil? Că se închină diavolului sau că este el Antihristul?), publicat pe 18 octombrie 2014, arătam cum papa Francisc se afişează în public cu o „cruce a bestiei”, ce are o săgeată îndreptată în jos, şi care este asociată, de obicei, “capului lui Baphomet” sau diavolului, având două coarne deasupra.

Un cititor căruia îi mulţumesc foarte mult mi-a trimis un email în care îmi demonstrează că şi Biserica Ortodoxă Română foloseşte simboluri care nu numai că nu sunt creştine, ci chiar satanice! Ce se întâmplă? Am observat că, din păcate, şi o parte din biserica noastră naţională începe să fie „molipsită” de acest simbolism păgân, ceea ce nu este deloc bine întrucât denaturează simbolismul creştin originar.

Citez mai întâi un link către un articol din septembrie 2013, publicat de site-ul transilvaniareporter.ro:

„Protopopiatul Ortodox Satu Mare a plătit 36.000 de euro pentru cea mai mare cruce instalată pe o biserică din România. Crucea este poleită cu aur și tronează de joi seara pe Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Satu Mare. Protopopul Ioan Socolan, care și oficiază la Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, se laudă că este cea mai mare cruce montată pe vreo biserică din România. A fost realizată la Arad, măsoară 8,5 metri înălțime și cântărește aproape jumătate de tonă. Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena se află în construcţie de aproape 20 de ani.

Protopopul Ioan Socolan spune că momentul montării crucii pe edificiu are o simbolistică aparte. “Sfânta Cruce este un semn dătător de viaţă, este semnul biruinţei lui Hristos asupra morţii, de aceea se pune pe cupola bisericii ca semn al biruinţei. Pentru noi înseamnă, însă, mult mai mult, că după 20 de ani de aşteptare am reuşit să ajungem la această minunată zi binecuvântată. Crucea a reprezentat o comandă specială, date fiind dimensiunile ei şi a fost realizată de o firmă specializată în execuţia crucilor aurite care are sediul la Arad. Sperăm că şi de acum înainte Dumnezeu ne va ajuta să continuăm lucrările la biserica noastră”, a mai afirmat protopopul Socolan”.

Articolul este însoţit de o fotografie, cu montarea acestei cruci deasupra bisericii. Numai că aia nu e „sfânta cruce” originară, ci o cruce modificată, care se aseamănă foarte mult cu „crucea lui Baphomet”, un simbol satanic!

crucea lui Baphomet biserica

Se ştie, crucea creştină originară este formată din intersecţia unui braţ orizontal cu un braţ vertical, nu prin intersecţia unui braţ vertical cu 3 braţe orizontale! Aceasta din urmă este simbolul crucii lui Salem (o versiune modificată a crucii lui Baphomet), aşa cum putem citi pe site-ul christian-restoration.com, în care se vorbeşte despre simbolurile oculte. Citez de pe acel site:

„Această cruce este simbolul lui Baphomet. A fost purtată de ocultişti ca satanistul Albert Pike şi apare în simbolurile francmasoneriei de grad 33”.

crucea lui salem

cruce francmasonerie grad 33

A fost oare o scăpare a Bisericii Ortodoxe Române în a adopta acest simbol satanic? Sau e mai mult decât atât?