Avocatul diavolului: un fost judecător din California susţine cu cele mai bune 8 argumente logice legalizarea marijuanei

3.851 vizualizari

Într-o serie de articole de pe site-ul acesta am discutat despre faptul că marijuana nu e un drog agresiv (faţă de droguri cu adevărat periculoase ca, de exemplu cocaina şi heroina), marile companii neavând niciun interes în a-l legaliza (https://www.lovendal.ro/wp52/conspiratia-marijuanei-de-ce-canabisul-e-periculos-pentru-marile-companii/). De asemenea, nici guvernele lumii nu au interese în legalizarea marijuanei (https://www.lovendal.ro/wp52/conspiratia-legalizarii-drogurilor-de-ce-guvernele-se-opun-legalizarii-consumului-de-droguri/), la fel ca şi marile companii farmaceutice care vor să ţină departe oamenii de beneficiile medicale excepţionale ale marijuanei (http://www.almeea.com/studiile-oficiale-medicale-confirma-uleiul-de-marijuana-distruge-celulele-canceroase/).

Există însă state în lume care, sub presiunea opiniei publice, încep să ia în considerare legalizarea marijuanei. Ca de exemplu, statul California. În videoclipul de mai jos, puteţi urmări un fragment dintr-o dezbatere publică din 2009 privind legalizarea marijuanei. Puteţi observa argumentele absolut logice şi irefutabile ale unui fost judecător californian, pe nume Jim Gray. Am făcut, pentru voi, un mic rezumat al argumentelor expuse de acest judecător:

1) Dacă statul California va legaliza marijuana pentru adulţi, nu înseamnă că ne exprimăm simpatia faţă de marijuana. Noi nu ne exprimăm simpatia faţă de consumul de ţigări şi alcool, aşa că, a pune această etichetă nu-i un lucru adecvat.

2) Astăzi, se află în închisorile californiene mii de oameni care n-au făcut altceva decât să consume marijuana. Ei sunt eliberaţi sub supraveghere, dar, dacă sunt prinşi din nou fumând marijuana, sunt înapoi puşi în închisoare, şi de aici toate „beneficiile” aferente: lipsa sprijinului pentru propria familie, pierderea slujbelor etc.

3) Dacă vom înăspri legislaţia împotriva consumului de marijuana, cu atât slăbim vigilenţa faţă de celelalte infracţiuni (şi vă spun asta din experienţa mea de judecător). Şi asta pentru că, dacă vom angaja prea multe resurse în a lupta împotriva marijuanei, resursele folosite pentru a lupta împotriva violurilor sau crimelor vor fi mult mai puţine.

4) Marijuana nu este cea care creează violenţă. Toate statisticile legate de violenţă din ziua de azi (uciderea sau atacarea de poliţişti etc.) apar datorită sistemului actual de prohibiţie a marijuanei. Singura modalitate prin care poţi rezolva violenţa cartelurilor mexicane şi traficanţilor de droguri este aceea de a scădea preţul (prin legalizare), pentru a nu mai exista ca motiv pentru violenţă existenţa unui profit enorm.

5) Problema marijuanei există cu siguranţă în societatea noastră, dar acest lucru se întâmplă ca urmare a prohibiţiei marijuanei. Dacă aş fi traficant de alcool şi aş vinde bere şi Bourbon, pe ce aş pune mai mare accent? Pe Bourbon, pentru că aş face bani mai mulţi. Acelaşi lucru e şi cu marijuana.

6) Nimic nu va fi legalizat în acest stat, ci va exista un program restrictiv de distribuţie controlată, la fel ca alcoolul şi ţigările. Nu se va face publicitate pentru marijuana. Vrem s-o facem mai puţin atrăgătoare, nu s-o încurajăm.

7) Astăzi, legislaţia actuală expune foarte mult copiii la traficul cu marijuana. Astăzi, e mult mai uşor ca un copil să facă rost de marijuana, decât de alcool. Şi asta pentru că traficanţii de droguri nu vor cere copiilor vreo carte de identitate. Aşa că, haideţi să controlăm mai bine acest proces.

8 ) Traficanţii de droguri recrutează copii pentru a vinde droguri. Pentru 50 de dolari, orice copil va face asta. Dar, dacă vom reglementa procesul, îl vom controla, lucrurile vor sta altfel şi nu vor mai exista asemenea situaţii.

Argumente mai logice şi mai de bun simţ, rar mi-a fost să aud…